07/11/2002
"Arte da Mangiare-Mangiare Arte is a non-profit Italian cultural association that focuses on the aesthetic fusion between food and art. For the past six years, it has been exhibiting multi-media shows in Milan involving restaurants, galleries, and historical sites. One of the goals of this association is to exhibit in public and private spaces, providing audiences with an alternative view to the conventions of food and art display. Each year Arte da Mangiare-Mangiare Arte chooses a specific exhibition theme and location. Last year, for its debut in New York City, the restaurant Le Cirque and the Italian Cultural Institute hosted events."
Così la Stampa Statunitense descriveva la seconda edizione di Arte da Mangiare A New York. Dopo le prime "avventure" artistico culinarie, l'associazione milanese aveva infatti avviato, nel 2001, l'ambizioso progetto di una serie di collaborazioni - sempre legate alla particolare sperimantazione che aveva caraterizzato questa associazione sin dai suoi albori - con i maggiori esponenti statunitensi del campo. Questa collaborazione fece sì che la "Grande Mela" ospitò tra il 2001 e il 2002 una serie di proposte culturali innovative e, perchè no, a volte anche provocatorie.